Regulament și Termeni de utilizare pentru magazinul online www.lastele.ro

Termenii „www.lastele.ro”, „magazinul virtual”, „site-ul”, „LASTELE”, “LASTELE ROMANIA” „noi”, „firma” fac referire în cele ce urmează la firma ALEMAX ALMA SRL și serviciile sale oferite prin magazinul online lastele.ro. 

Termenul de „Utilizator” / “Client” face referire la toate persoanele fizice sau juridice care accesează magazinul online www.lastele.ro. 

Firma ALEMAX ALMA SRL care deține și gestionează magazinul online www.lastele.ro, are sediul în Iasi, Str. Sfantu Lazar nr. 47, Bloc A 5, parter, camera 1A + 1B, județul Iași și este înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/1668/2022, cod unic de înregistrare CUI 46134914. Ne puteți contacta la numarul de telefon 0758 591 509 sau folosind formularul de contact din pagina web. 

Contractul de utilizare a magazinului online www.lastele.ro

Utilizarea magazinului online www.lastele.ro implică automat din partea oricărui utilizator, acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul document, document ce poate fi revizuit oricând prin actualizarea acestei pagini. În acest sens, vă recomandăm să vizitați periodic această pagină. Acest document vă obligă legal.
Menționăm că activitatea de comerț electronic prestată prin intermediul magazinului online www.lastele.ro respectă în totalitate legislația română în vigoare.

Înregistrarea utilizatorilor, securitatea datelor, confidențialitate

Folosirea unora dintre serviciile oferite de magazinul online www.lastele.ro, implică din partea utilizatorilor:
– furnizarea de date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră așa cum sunt cerute în formularul de înregistrare al magazinul online;
– actualizarea acestor date de înregistrare de cate ori este cazul, pentru a fi adevarate, exacte și complete.

Furnizarea de date inexacte sau false implică suspendarea contului și a posibilității creării altui cont în magazinul online www.lastele.ro.

În momentul înregistrării în magazinul online, utilizatorul va furniza anumite informații personale, inclusiv o adresă de e-mail validă. Adresa de e-mail este necesară pentru autentificarea contului de utilizator, la această adresă utilizatorul va fi solicitat să activeze calitatea de membru în magazinul online.

www.lastele.ro nu va divulga terților datele personale ale utilizatorilor înscriși în magazinul online, fără acordul utilizatorului (nume și prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa poștală), cu excepția cazurilor prevăzute de lege. www.lastele.ro își rezervă dreptul de a furniza anumite servicii către un terț, bazându-se pe datele menționate în formularul utilizatorului de înscriere în magazinul online (ex. date statistice).

Detaliile despre achizițiile, reclamațiile sau activitățile desfășurate în magazinul nostru online sunt de asemenea confidențiale și fac obiectului aceleiași reguli de siguranță ca în cazul protejării datelor personale. Datele personale ale utilizatorului și informațiile despre achizițiile acestuia sunt protejate de abuz și nu sunt oferite unei terțe părți (cu excepția companiei care asigură transportul sau plata, care primește informații minime despre client, doar informațiile necesare unei livrări reușite).

ALEMAX ALMA SRL își rezervă dreptul de a folosi datele utilizatorilor în vederea informării cu privire la vânzări, noutăți și alte activități de marketing. Fiecare email conține un link de dezabonare în cazul în care nu sunteți interesat și ne puteți interzice folosirea datelor dvs. în acest scop. În plus, utilizatorul are dreptul de a solicita, în scris, ștergerea datelor personale.

Utilizatorul se face răspunzător de nerespectarea confidențialității asupra informațiilor de înscriere în magazinul online (in special numele de utilizator și parola) și de asemenea pentru utilizarea înregistrării personale, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără voia utilizatorului.

Utilizatorul este de acord să sesizeze orice utilizare neautorizată a contului personal în magazinul online www.lastele.ro. De asemenea utilizatorul este de acord să folosească butonul de ieșire din cont (Log out) de oricâte ori dorește să părăsească secțiunea personală din magazinul online.

www.lastele.ro nu este responsabil pentru pagubele morale sau materiale provocate de nerespectarea prevederilor anterioare de către utilizator.

www.lastele.ro va bloca, dacă va crede de cuviință, utilizarea serviciilor magazinului online pentru anumiți utilizatori care nu respectă prevederile acestui act.

www.lastele.ro nu se face răspunzătoare în fața utilizatorului sau a unei terțe părți în orice mod, pentru blocare și/sau ștergerea contului de acces în magazin online.

Prin folosirea magazinului nostru online utilizatorul este de acord cu colectarea și folosirea datelor personale conform politicii de confidențialitate expuse și este de acord cu regulile menționate anterior.

Obligațiile utilizatorului

Utilizând magazinul online www.lastele.ro, sunteți obligați să respectați următoarele puncte, fiind direct responsabili de acțiunile realizate în cadrul magazinul online și urmările acestora. În acest sens, utilizatorii au obligația:

– de a nu publica materiale obscene, defaimatoare, de amenințare sau răuvoitoare față de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;

– să nu folosiți informațiile din acest magazin online în scop comercial, doar personal;
– de a nu folosi programe cu intenția de a distruge sisteme informatice sau informații;
– de a nu folosi materialele de pe acest site, fără acordul scris al proprietarului.

Precizări legale

Imaginile produselor din magazin sunt cu titlu de prezentare ți nu reprezintă o obligatie contractuală din partea noastră. Produsele oferite spre vanzare sunt unicat. Unele dintre produsele oferite spre vanzare provin din contracte de consignatie, in acceptiunea art. 2054 din Codul civil, in cadrul carora ALEMAX ALMA SRL are calitatea de consignatar (intermediar in operatiunea de vanzare catre utilizatori). Conform art. 2057 din Codul civil, consignantul (proprietarul bunurilor) dispune de bunurile incredintate consignatarului, pe toata durata contractului de consignatie.

Drepturile asupra produselor și materialelor înscrise în magazin online

Vizualizarea și utilizarea datelor înscrise în magazinul online sunt permise doar pentru uzul personal al utilizatorului. Distribuirea sau compilarea și recompilarea sub orice formă sau folosirea acestor materiale în scopuri publicitare sau comerciale este strict interzisă, aceasta intrand sub incidența legii drepturilor de autor.

Conținutul magazinului online, incluzand texte, grafică, imagini, soft și celorlalte materiale incluse aici sunt protejate de legea dreptului de autor si se află în proprietatea www.lastele.ro. Nici un material/produs de pe acest site nu poate fii reprodus parțial, integral sau modificat fară permisiunea anterioară a firmei ALEMAX ALMA SRL.

Accesul în contul de administare sau pe contul de pe serverul unde este găzduit acest magazin online, de către orice utilizator neautorizat, este strict interzis, aceasta constituind infracțiune și se pedepseste conform legislației române în vigoare.

Toate numele, marcile, logourile și designul sunt proprietatea ALEMAX ALMA SRL sau a partenerilor săi.

Achiziționarea produselor

Pe pagina fiecarui produs veți găsi detaliile necesare. Trebuie să alegeți produsul sau produsele preferate selectând cu atenție toate detaliile și să le adăugați in Coșul de Cumpărături.

La prețurile afișate se adaugă taxele de transport, stabilite în funcție de detaliile livrarii. Nu există comanda minima impusa. 

Dupa ce finalizați comanda, va fi încarcat automat un rezumat al comenzii dumneavoastră. Acest rezumat va fi trimis automat și pe adresa de e-mail pe care ați lăsat-o la înregistrare și pe care comunicam cu dumneavoastră (daca va schimbați adresa de e-mail, este foarte important să o actualizați și în detaliile contului). In termen de 24 de ore veți fi contactat prin mail, telefon sau SMS de un reprezentant al magazinului nostru pentru a confirma comanda. In momentul in care produsul este expediat veți primi o un mail nou, cu statusul comenzii.

Livrarea produselor

Livrarea se face prin curier rapid. Coletul ajunge direct la adresa dumneavoastră într-un timp scurt ( 24 – 48 ore – în zilele lucrătoare). Livrarea în Romania este gratutită.

Livrarea în jurul lumii (Europa, America de Nord și Sud, Australia, Asia, Africa) se face prin Poșta Romana sau FedEx International, costurile de transport in acest caz sunt suportate de cumparator, noi(Lastele) avand obligatia de a comunica in prealabil costurile totale prin instrumente de comunicare.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificata de Dumneavoastră este gresita etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 3 zile, după care revin la Expeditor.

Forța majoră și imposibilitatea livrării

Nu suntem răspunzatori pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșita a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de urmatoarele situații / circumstanțe independente de voința noastră:

– blocaje rutiere (caderi de copaci, stanci, coliziuni în lanț), surpari de teren în apropierea șoselei; 

– căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea soselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;

– cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;

– nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

Promoții și concursuri

Regulamentele promoțiilor și ale concursurilor pe care le organizam sunt stabilite de către societatea noastra, ALEMAX ALMA SRL. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu.

Participarea la aceste concursuri este voluntară și utilizatorii pot opta dacă doresc sau nu sa participe. Informațiile solicitate pot include date de contact (nume, adresa, numar de telefon). Aceste date vor fi utilizate pentru inștiințarea participanților referitor la concurs. ALEMAX ALMA SRL utilizează serviciile unor terți pentru a alege câstigătorii concursurilor.

De promoții beneficiaza doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afișate pe site. De asemenea promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil.

Nu garantăm disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o putem intrerupe sau anula în orice moment fără nici o notificare prealabilă.

Condiții de returnare

Clienții www.lastele.ro au dreptul de a returna produsele cumparate, în ambalajul original și în starea inițială, în termen de 14 zile lucrătoare de la primire, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. www.lastele.ro va înapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii în scris a contractului.

Clientul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

1. Coletele prezintă deteriorari severe;

2. Produsele au fost livrate / facturate greșit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar Clientul va refuza recepția. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Client.

3. Produsele prezinta defecte de fabricație sau nu pot fi utilizate conform scopului lor.

Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, clientul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mica, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de client.

Suma returnată nu include cheltuielile de transport.

Garanție

Toate produsele comercializate prin www.lastele.ro bneficiază de garanție. Garanția se acordă conform prevederilor Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, republicată în M.Of. nr. 347/06.05.2008.

Termenul de garanție curge de la data emiterii facturii sau a bonului de casa. Cumpărătorului i se garantează că în cazul defectării în condiții normale de utilizare, pe durata perioadei de garanție, produsul va fi reparat gratuit sau va fii înlocuit cu un articol identic, in cazul în care acesta exista. Condițiile complete de acordare a garanției se gasesc în talonul de autenticitate/garanție ce însoțește fiecare produs.

Legături către alți furnizori de informații sau servicii

Site-ul www.lastele.ro poate furniza, sau terțe parti pot furniza legături (link-uri) către alte site-uri World Wide Web sau alte resurse. Deoarece www.lastele.ro nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, luați cunoștință și sunteți de acord că www.lastele.ro nu este responsabilă de disponibilitatea acestora și nu garantează și nu este responsabilă pentru nici un conținut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Mai mult, recunoașteți și sunteți de acord că www.lastele.ro nu va fi responsabilă sau pasibila de a plăti despăgubiri, direct sau indirect pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusa a fi fost cauzată de sau în legătura cu folosirea sau încrederea în informațiile furnizate de un asemenea conținut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

Limitarea responsabilității

www.lastele.ro nu este responsabila de nici un fel de pagube directe, indirecte, speciale, punitive, exemplare sau de consecința de orice fel care derivă din accesarea sau utilizarea website-ului sau a oricaror informații din continutul acestuia, inclusiv pierderea profitului sau altele similare, cu bunaștiința sau nu, din cauza încălcării contractului, vătămare (inclusiv din neglijența), responsabilitate asupra produsului respectiv, chiar daca posibilitatea survenirii unor asemenea daune a fost anunțată dinainte. Acestea ar putea fi cauzate de urmatoarele (dar nu numai):

– imposibilitatea accesării serviciilor magazinului online;
– acțiuni sau declarații a oricaror terțe părți despre magazinul online;
– acces neautorizat sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului.

Serviciile magazinului online sunt oferite „așa cum sunt” sau „așa cum sunt disponibile” și accesarea acestora se face pe proprie raspundere.

www.lastele.ro nu ofera nici o garanție ca:

– serviciile vor fi neîntrerupte, sigure sau fără erori (exceptând securizarea tranzacției online care este sigură);

– serviciile vor îndeplini total cerințele utilizatorului;
– eventualele erori de programare vor fi remediate.

Informațiile, produsele și serviciile publicate pe site pot conține inadvertente sau greșeli de tipar. Aceste informații sunt schimbate periodic. ALEMAX ALMA SRL poate aduce îmbunătățiri și/sau poate modifica site-ul în orice moment.

Specificații finale

Prevederile conținute în prezentul document reprezintă un acord incheiat între utilizator și www.lastele.ro. Nevalabilitatea uneia sau a unora dintre prevederi nu afectează valabilitatea celorlalte prevederi ale regulamentului.

Aceste condiții prezente în document pot fi modificate de ALEMAX ALMA SRL, proprietara www.lastele.ro oricând consideră necesar, fără obligația de a anunța utilizatorii prin vreun mijloc. Daca este necesar sp utilizăm informații personale în alt mod decât cele specificate mai sus, utilizatorii vor fi inștiințați prin publicarea modificărilor pe site.

Regulamentul și relațiile dintre utilizatori și www.lastele.ro vor fi guvernate de legile în vigoare în Romania.

Dacă aveți nelămuriri referitoare la cele de mai sus, ne puteți contacta prin email.